Persongalleriet   Politiet     Retten/Straffelov     Viden om             Kriminalsager        Undgå at blive offer      

Nyeste »

 

Hvorfor var der ingen ansatte der opdagede noget. En kort beskrivlse af topmedarbejderne i IT Factory

 

Baggers retsag og straf, og hvad så 

 

02. juli 2009

Læs om menneskerne omkring Stein Bagger og bliv forbavset:

Konen Anette Uttenthal

Ekskone Martine Bagger

Ven og HAer Brian      

                     Sandberg

Journalist Dorte Toft

Tidl. Ven Asger Jensby

Bekendt M. Ljungman

Direktør Bjarne Riis

 

Efter mindre smigrerende omtale af Stein Bagger, trækker Claus Riskjær sin udtalelse tilbage efter kommunikation med en HA'er 

 

Læs den spændende beretning om IT Factory's fald, og de sidste dage.

 

Hvordan snød Stein Bagger. Læs om leasing karrusellen

 

Læs om luksushotellet i Dubai, hvor Stein og hans kone holdte ferie med et vennepar.

 

Blandt en af de bedragede var Finn Nørbygaard, og han var ikke tilfreds med situationen.

 

Læs fakta om firmaet IT Factory, hvor hver eneste ansat fra direktør til fejedreng i gennemsnit tjente over en mio. årligt.

 

Læs om hvordan selv jyden Bjarne Riis blev bedraget af Stein Bagger.

 

Link til anmeldelser af de syv bøger, som handler om IT Factory sagen.

 

Mulig likvidering på Allan Vestergård

 

 

 

FAKTA OM IT- Factory »

af Asger Møller 03. MAJ 2009

 

Selskabet hørte til blandt toppen, og hvert år var overskuddet fordoblet. Konkurrerende firmaer misundte dem, mens de kløede sig i nakken og spekulerede over hvordan Stein Bagger dog gjorde det.

 

Priser

Firmaet fik pris på pris for dets innovative tænkning og dygtige arbejdsmetoder, og selv prisen som Danmarks bedste IT-virksomhed løb Stein Bagger af med.

 

Lykkelige ansatte

De ansatte var lykkelige, da de tjente langt mere end samme job ville give hos konkurrenterne, og virksomhedskulturen var i det hele taget bred og gavmild. Samtidig var der bonuser og andre goder, som man end ikke havde hørt om hos lignende firmaer. 

 

Selv fejedrengen tjente i gennemsnit over 1 mio. kr.

Overskuddet lå langt over hvad lignende firmaer formåede, og i regnskabet for 2007 tjente hver enkelt ansat fra gadefejer til direktør i gennemsnit 1,2 mio. årligt til IT Factory, hvilket med 137 ansatte blev til nogle mio.

 

Til sammenligning tjente ansatte i konkurrerende firmaer omkring 150.000 kr. i gennemsnit. Dog var et firma som Simcorp oppe på næsten 400.000 kr. pr. ansat. Forskellen er dog stadig meget iøjnefaldende. 

 

Sådan startede IT Factory

Begyndelsen af IT Factorys produkter finder egentlig sted i 1995, men først i 2001 kommer Asger Jensby ind i billedet, da han finder software delen af firmaet profitabel, og han hjælper 2M Invest med investering, hvorefter der skæres kraftigt ned i IT Factorys personale (fra 400 til ca. 50 personer), og der laves forskellige tiltag, så IT Factory kan erklæres konkurs og JMI Invest + Stein Bagger opkøber resterne, så IT Factory kan starte på en frisk i juli 2003 med Stein Bagger ved roret. (Se evt. hvordan det rent praktisk lod sig arrangere på http://www.computerworld.dk/art/49029 )

 

Softwareforhandler og lidt udvikling

Herefter er det især software, som IT Factory forhandler samt i nogen grad medvirker til at udvikle. IT Factory sælger også rettighederne til Bowstreet, som er et værktøj til webservices, til IBM. IT Factory beholder dog retten til at distribuere varen i de nordiske lande.

 

Herudover har der været tvivl om, hvad IT Factory egentlig besad rettighederne over og distribuerede, samt hvad de ikke havde ejerskab over. Fx har IT Factory fremsat ejerskab over serviceprodukter, hvorefter de trak i land igen, da firmaerne nægtede at kende til sådanne aftaler.

 

IT Factory var dog ikke et komplet røgslør, da virksomheden fx fik indgået aftaler med IBM på trods af hård konkurrence. Spørgsmålet er dog, om IBM ville have indgået disse aftaler, hvis de kendte til sandheden, da virkeligheden jo ikke var så rosenrød, som man troede.

 

Alle i firmaet har dog været imponerede og klappet i deres hænder ved hvert regnskab, uden der blev stillet spørgsmål til, hvem alle disse kunder var, og hvor hele denne omsætning stammede fra.

 

Kun hun så den nøgne kejser

Der var dog kritiske røster fra blandt andet Dorthe Toft, og fra hver gang hun blev affærdiget med en løgn, blev hun mistænksommere og mistænksommere, indtil hun startede en decideret blog krig imod Stein Bagger. Mange rystede på hovedet og tænkte, at hun ikke var rigtig klog, men i dag må vi alle nok indrømme, at hun var den eneste, som turde råbe, at kejseren ikke havde tøj på.

God fornøjelse, det er garanteret fængslende, interessant og lærerigt at lure på siderne her.

 

Du er meget velkommen til at lægge en kommentar i vores blogs til de nyeste artikler eller en hilsen/ide/forslag/ros/ris på blogen her

Personkredsen »

 

 

Læs om Danmarks mest berømte mand og hans opvækst, og hvordan  smeden narrede toppen af dansk erhvervsliv og blev ansat som direktør    Stein Bagger

 

 

Læs om konen til Stein Bagger Anette Uttenthal, som selvom hun nægter alt kendskab til Baggers svindel, kort før Baggers flugt søgte om adskilt økonomi.

 

Læs  om vennen, bodyguarden og HAeren Brian Sandberg

 

Læs om bestyrelses-formand i IT Factory Asger Jensby. En såkaldt ærlig mand hvis facade er krakeleret efter sagen.

 

Læs om journalist Dorte Toft som aldrig gav op, men lyttede til sit instinkt, som sagde, at der var noget galt i IT Factory.

 

Læs om smykkedesigner og ekskonen Martina Bagger.

 

Læs om den svenske dømte svindler Michael Ljungman.

 

knowncrimes.dk © 2009 • Privacy Policy • Terms Of Use