Persongalleriet   Politiet     Retten/Straffelov     Viden om       Kriminalsager     Undgå at blive offer      

Nyeste »

 

Hvorfor var der ingen ansatte der opdagede noget. En kort beskrivlse af topmedarbejderne i IT Factory

 

Baggers retsag og straf, og hvad så 

 

02. juli 2009

Læs om menneskerne omkring Stein Bagger og bliv forbavset:

Konen Anette Uttenthal

Ekskone Martine Bagger

Ven og HAer Brian      

                     Sandberg

Journalist Dorte Toft

Tidl. Ven Asger Jensby

Bekendt M. Ljungman

Direktør Bjarne Riis

 

Efter mindre smigrerende omtale af Stein Bagger, trækker Claus Riskjær sin udtalelse tilbage efter kommunikation med en HA'er 

 

Læs den spændende beretning om IT Factory's fald, og de sidste dage.

 

Hvordan snød Stein Bagger. Læs om leasing karrusellen

 

Læs om luksushotellet i Dubai, hvor Stein og hans kone holdte ferie med et vennepar.

 

Blandt en af de bedragede var Finn Nørbygaard, og han var ikke tilfreds med situationen.

 

Læs fakta om firmaet IT Factory, hvor hver eneste ansat fra direktør til fejedreng i gennemsnit tjente over en mio. årligt.

 

Læs om hvordan selv jyden Bjarne Riis blev bedraget af Stein Bagger.

 

Link til anmeldelser af de syv bøger, som handler om IT Factory sagen.

 

Mulig likvidering på Allan Vestergård

 

 

 

IT- Factory: Hvem er Anette Uttenthal »

af Asger Møller 02. juli 2009

 

Stein Bagger er en kendt som en talende maskine, som virker utrolig overbevisende, når han taler, samtidig med, at han er utrolig dygtig til at manipulere og lave damage control. I flere år lykkedes det ham ved hjælp af disse evner at snyde utrolig mange mennesker, men Bagger sørgede også for at holde sin personkreds adskilt, så de ikke kunne snakke bag ryggen på ham. Herved gjorde Stein Bagger sig midtpunkt for alt kommunikation, som gjorde det langt lettere at styre dagsordenen.

 

Da Stein Baggers leasing roulette begyndte at gå i opløsning, havde han selvfølgelig tusindvis af personer i hans liv, men vi har valgt at fokusere på netop de personer som i et eller andet omfang har været nævnt i andre medier, og det forklares i hvilken anledning personerne havde kontakt med Stein Bagger.

 

Stein Baggers kone: Anette Uttenthal

Anette Uttenthal har været Stein Baggers kone siden deres kirkebryllup i Norge i 2003 efter de havde mødt hinanden i Fitness.dk. Konen var en dygtig ejendomshandler af de dyrere ejendomme i København og omegn, og i 2006 modtog hun årets Gazellepris som den dygtigste forretningskvinde i året for sine handler med boliger.

 

Mistænkt for at skjule diamant

På trods af at smykker for et millionbeløb er konfiskeret, har Anette Uttenthal nægtet at medvirke med hensyn til en guldkæde på 18 karat med diamanttilhæng, et par diamant øreringe, et tennis guldur og et Rolex dameur, da hun forklarer, at hun har købt effekterne for egen penge eller på anden måde erhvervet dem. De skulle i hvert fald ikke stamme fra Steins svindelpenge. Hun vil heller ikke udlevere fortjenesten på 1,4 mio. fra salget af en Porche.

Anette Uttenthal har selv været i politiet søgelys, da hun med adresse i Sverige har kunnet lease billige biler. Siden er hun mistænkt for at have gemt en værdifuld diamant til en værdi af 14 mio., selvom der ikke behøver at være noget om det.

 

"Hvad er bedrageri" og pludselig seperat økonomi

Selvom Anette Uttenthal nægter at have kendt til sin mands bedrageri, virker det meget tilfældigt, at ”Fru Bagger” 8 dage før sin mands forsvindingsnummer ansøger om rådighedsindskrænkelse, hvilket i praksis betyder, at mand og kone ikke længere er ansvarlige for hinandens økonomi. Anette Uttenthal forlangte helt præcis bosondring ud fra retsvirkningslovens paragraf 38, der bl.a. fastslår: ”Når den anden ægtefælle ved vanrøgt af sine økonomiske anliggender, ved misbrug af sin rådighed over fælleseje eller ved anden uforsvarlig adfærd i væsentlig grad har formindsket den del af fællesboet, hvorover han råder, eller han har fremkaldt fare for en sådan forringelse”. Ironisk nok kan det netop være denne rådighedsindskrænkelse, som gør at kreditorerne får ret til halvdelen af hendes bo.

 

Meldte ikke Stein Bagger savnet til at starte med

Der gik også flere dage fra Stein Baggers forsvindingsnummer før hun meldte ham savnet, hvilket kunne tyde, at situationen ikke var helt så ny og ukendt for hende, som den virkelig var for os andre. Anette Uttenthal føler sig åbenbart heller ikke mere forrådt end, at hun står side til side med sin dømte mand, og hun deltog i alle retsmøder og besøgte ham, når det var muligt.

 

 

God fornøjelse, det er garanteret fængslende, interessant og lærerigt at lure på siderne her.

 

Du er meget velkommen til at lægge en kommentar i vores blogs til de nyeste artikler eller en hilsen/ide/forslag/ros/ris på blogen her

Personkredsen »

 

 

Læs om Danmarks mest berømte mand og hans opvækst, og hvordan  smeden narrede toppen af dansk erhvervsliv og blev ansat som direktør    Stein Bagger

 

 

Læs om konen til Stein Bagger Anette Uttenthal, som selvom hun nægter alt kendskab til Baggers svindel, kort før Baggers flugt søgte om adskilt økonomi.

 

Læs  om vennen, bodyguarden og HAeren Brian Sandberg

 

Læs om bestyrelses-formand i IT Factory Asger Jensby. En såkaldt ærlig mand hvis facade er krakeleret efter sagen.

 

Læs om journalist Dorte Toft som aldrig gav op, men lyttede til sit instinkt, som sagde, at der var noget galt i IT Factory.

 

Læs om smykkedesigner og ekskonen Martina Bagger.

 

Læs om den svenske dømte svindler Michael Ljungman.

knowncrimes.dk © 2009 • Privacy Policy • Terms Of Use