Nyeste »
Hvorfor var der ingen ansatte der opdagede noget. En kort beskrivlse af topmedarbejderne i IT Factory
Baggers retsag og straf, og hvad så
02. juli 2009
Læs om menneskerne omkring Stein Bagger og bliv forbavset:
Konen Anette Uttenthal
Ekskone Martine Bagger
Ven og HAer Brian
Sandberg
Journalist Dorte Toft
Tidl. Ven Asger Jensby
Bekendt M. Ljungman
Direktør Bjarne Riis
Efter mindre smigrerende omtale af Stein Bagger, trækker Claus Riskjær sin udtalelse tilbage efter kommunikation med en HA'er
Læs den spændende beretning om IT Factory's fald, og de sidste dage.
Læs om luksushotellet i Dubai, hvor Stein og hans kone holdte ferie med et vennepar.
Blandt en af de bedragede var Finn Nørbygaard, og han var ikke tilfreds med situationen.
Læs fakta om firmaet IT Factory, hvor hver eneste ansat fra direktør til fejedreng i gennemsnit tjente over en mio. årligt.
Læs om hvordan selv jyden Bjarne Riis blev bedraget af Stein Bagger.
Link til anmeldelser af de syv bøger, som handler om IT Factory sagen.
Mulig likvidering på Allan Vestergård
|
IT- Factory: Toppen på fabrikken »
af Asger Møller 07. juli 2009
En af de store gåder omkring IT Factory er, hvordan det lykkedes Stein Bagger at bedrage samtlige ansatte i virksomheden. Der må da have været nogen, som havde føling nok med økonomien og kundegrundlaget til at registrere, at der var noget, som ikke hang sammen. Alligevel var der altså ingen som stod frem, og samtlige ansatte har givet udtryk for, at bedrageriet og svindlen er kommet som en kæmpe overraskelse for dem.
Og måske er det sådan. Måske har samtlige ansatte været så fuldstændig uvidende og/eller naive, mens Bagger brugte millioner på ekstremt høje lønninger, personalegoder, dyr kunst og designermøbler, at de slet ikke forstod, at regnestykket ikke hang sammen. Dette selvom 98% af omsætningen ifølge kuratoren stammer fra Stein Bagger, mens der kun er søller 2% af omsætningen, som stammer fra den 50 mand store virksomhed. Det mest logiske ville dog være, hvis der var nogen, som havde lugtet lunten og indset, at der var ting, som ikke hang sammen, men som alligevel blokerede denne viden pga. de gode lønninger og personalegoder.
IT Factory havde 50 ansatte og i gennemsnit tjente de hver især fra fejedreng til direktør over 1 mio. årligt, hvilket er utrolig flot i forhold til lignende konkurrerende it firmaer. Selv det stærkeste konkurrerende firma tjente til sammenligning kun 400.000 kr. i gennnemsnit pr. år pr. ansat gennem 2007. I ledelsen af IT Factory var der indhentet de skarpeste hoveder fra branchen og som lokkemiddel var det lønninger, personalegoder, men også en virksomhed med en utrolig flot omtale og prestige. Et renomme, som Stein Bagger selvfølgelig havde opnået ved hjælp af god smag og dygtig arbejdskraft i virksomheden, men Bagger benyttede sig også af reputation management, som blandt andet er en styring af hvad folk kan læs på internettet. Der var endda hyret folk til at skrive gode artikler og blogindlæg om IT Factory og Stein Bagger. Herefter blev der manipuleret med Googles søgemaskine, så negative artikler om Stein Bagger – fx om svindel med biler – blev skubbet langt ned i rækken af søgeresultater til fordel for positive artikler/blogs, som ville vise sig i toppen af søgeresultaterne. På denne måde blev IT Factory en prestigefyldt virksomhed at arbejde i, og følgende medarbejdere arbejdede med ledelsen af firmaet.
Finansdirektør Jeanette Lorenzen
Jeanette Lorenzen burde om nogle kende til bedrageriet, da hun var ansvarlig for finanserne i virksomheden, og hun bogførte de falske fakturaer, som Stein Bagger overlod til hende. Alligevel har hun fra begyndelsen bedyret sin uskyld, og at hun intet kendte til svindlen. I forbindelse med sagen er Jeanette Lorenzen ufrivilligt blevet et kendt ansigt, da det var hende, som modtog prisen som årets vækstvirksomhed, der blev kåret af Ernes & Young. En pris som blev uddelt blot få dage før IT Factorys konkurs. Ved modtagelsen virkede hun en smule trykket, og hun sagde til det jublende publikum på ca. 1000 mennesker, at det var Stein Bagger, som burde modtage prisen og ikke hende. Jeanette Lorentzen har tidligere arbejdet i fire af Anette Uttenthals virksomhedsbestyrelser, og hun blev ansat i IT Factory januar 2007 med en årsløn på 3,4 mio. kr. Tidligere bestyrelsesformand i IT Factory Asger Jensby har offentlig beskyldt finansdirektøren for at være medskyldig, mens hun svarer igen og beskylder Asger Jensby for svindel. Jeanette Lorenzen har yderligere fortalt, at Stein Bagger havde sagt til hende, at Asger Jensby ikke brød sig om hende, hvilket resulterede i, at hun undlod at snakke med ham. Hvis Asger Jensby og Jeanett Lorenzen havde drøftet IT Factorys regnskab og bogføring, ville Asger Jensby have hørt om leasingerne, hvilket måtte have ført til en afsløring af svindlen. Stein Bagger var dog smart nok til at manipulere de to, så de aldrig snakkede sammen.
Chief Operating Officer Karina Jeanett Buch
Tidligere ansatte og data ekspert hos Novo Nordisk, Karina Jeanett Buch var chief operating officer i IT Factory siden 2006 og har siden konkursen 1. december 2008 hjulpet med at få den store auktion på Lauritz.com ud i verden. I alt har hun mere end 16 års erfaring indenfor datalogi, og hun holdte meget overbevisende foredrag om IT Factorys produkter.
Personaledirektør Kim Meier
Personaledirektør Kim Meier har været med siden starten i 2001, hvor Stein Bagger blev ansat som direktør i IT Factory. Tilmed er han en af Stein Baggers personlig venner, og han tilhørte det ene af parrene som ledsagede Bagger parret under deres årlige tur til Dubai, hvor Stein Bagger valgte at starte sin flugt fra
Før forfremmelsen til personaledirektør i 2006 var Kim Meier ansvarlig for salg og marketing i virksomheden, hvor det siden har vist sig, at op imod 98 pct. af omsætningen var det rene fusk. Meget lig de andre ansatte har Kim Meiers ikke stor lyst til at tale om sagen i dag, og umiddelbart efter IT Factory lavede han fortsat ikke noget.
Strategidirektør Henrik Jebjerg Henrik Jeberg har været udstationeret i USA for IT Factory siden efteråret 2008, men efter virksomhedens konkurs måtte han vende retningen mod kolde Danmark. Henrik Jeberg blev ansat i IT fabrikken i foråret 2007 som CSO, hvilken på dansk er en slags strategidirektør.
Et par måneder efter konkursen havde Henrik Jebjerg fortsat ikke fået et nyt job, men som tidligere medlem af Statens IT råd og som IT Direktør i Økonomistyrelsen er det nok mest et spørgsmål om at vælge det rigtige job. Henrik Jebjerg var i starten i fornægtelse men blev siden meget vred på Stein Bagger, og han ønskede ham den længst mulige dom.
Udviklingsdirektør Carsten Sjørup Carsten Sjørup arbejdede blandt med udviklingen af et såkaldt Paas -produkt, Platform-as-a-service, hvilket blev solgt i marts 2009 til tyske Group Business Software AG. Carsten Sjørup fulgte med i handlen til udvikling af det videre produkt, og han er nu ansat som vicedirektør i det tyske selskab. Med mere end 15 års erfaring indenfor branchen var dette formodentlig en klog handling af tyskerne.
God fornøjelse, det er garanteret fængslende, interessant og lærerigt at lure på siderne her.
Du er meget velkommen til at lægge en kommentar i vores blogs til de nyeste artikler eller en hilsen/ide/forslag/ros/ris på blogen her
|
Personkredsen »
Læs om Danmarks mest berømte mand og hans opvækst, og hvordan smeden narrede toppen af dansk erhvervsliv og blev ansat som direktør Stein Bagger
Læs om konen til Stein Bagger Anette Uttenthal, som selvom hun nægter alt kendskab til Baggers svindel, kort før Baggers flugt søgte om adskilt økonomi.
Læs om vennen, bodyguarden og HAeren Brian Sandberg
Læs om bestyrelses-formand i IT Factory Asger Jensby. En såkaldt ærlig mand hvis facade er krakeleret efter sagen.
Læs om journalist Dorte Toft som aldrig gav op, men lyttede til sit instinkt, som sagde, at der var noget galt i IT Factory.
Læs om smykkedesigner og ekskonen Martina Bagger.
Læs om den svenske dømte svindler Michael Ljungman.
|