Persongalleriet   Politiet     Retten/Straffelov     Viden om             Kriminalsager        Undgå at blive offer      

Nyeste »

 

Hvorfor var der ingen ansatte der opdagede noget. En kort beskrivlse af topmedarbejderne i IT Factory

 

Baggers retsag og straf, og hvad så 

 

02. juli 2009

Læs om menneskerne omkring Stein Bagger og bliv forbavset:

Konen Anette Uttenthal

Ekskone Martine Bagger

Ven og HAer Brian      

                     Sandberg

Journalist Dorte Toft

Tidl. Ven Asger Jensby

Bekendt M. Ljungman

Direktør Bjarne Riis

 

Efter mindre smigrerende omtale af Stein Bagger, trækker Claus Riskjær sin udtalelse tilbage efter kommunikation med en HA'er 

 

Læs den spændende beretning om IT Factory's fald, og de sidste dage.

 

Hvordan snød Stein Bagger. Læs om leasing karrusellen

 

Læs om luksushotellet i Dubai, hvor Stein og hans kone holdte ferie med et vennepar.

 

Blandt en af de bedragede var Finn Nørbygaard, og han var ikke tilfreds med situationen.

 

Læs fakta om firmaet IT Factory, hvor hver eneste ansat fra direktør til fejedreng i gennemsnit tjente over en mio. årligt.

 

Læs om hvordan selv jyden Bjarne Riis blev bedraget af Stein Bagger.

 

Link til anmeldelser af de syv bøger, som handler om IT Factory sagen.

 

Mulig likvidering på Allan Vestergård

 

 

 

IT- Factory: Asger Jensby »

af Asger Møller 02. juli 2009

 

Stein Bagger er en kendt som en talende maskine, som virker utrolig overbevisende, når han taler, samtidig med, at han er utrolig dygtig til at manipulere og lave damage control. I flere år lykkedes det ham ved hjælp af disse evner at snyde utrolig mange mennesker, men Bagger sørgede også for at holde sin personkreds adskilt, så de ikke kunne snakke bag ryggen på ham. Herved gjorde Stein Bagger sig midtpunkt for alt kommunikation, som gjorde det langt lettere at styre dagsordenen.

 

Da Stein Baggers leasing roulette begyndte at gå i opløsning, havde han selvfølgelig tusindvis af personer i hans liv, men vi har valgt at fokusere på netop de personer som i et eller andet omfang har været nævnt i andre medier, og det forklares i hvilken anledning personerne havde kontakt med Stein Bagger.

 

Den 60-årige Asger Jensby (2009) var før IT Factory sagen egentlig velanset og respekteret i dansk erhvervsliv, og han boede fast i Norge på Kongevinger i et dyrt million palæ, hvor der i 2009 var optaget lån i ejendommen for 28 mio. kr. På den anden side er han grunden til, at Stein Bagger blev direktør.

 

Jensby ville have Bagger ansat

Jensby havde kun kendt Stein Bagger nogle få mdr. i 2001, da han foreslog ham som direktør af IT Factory, og resten af bestyrelsen godtog beslutningen. Egentlig var det først meningen, at Bagger skulle arbejde for CSC i Sverige på trods af at CSC’s rekrutteringschef Ingelise Bogason ikke mente, at Bagger passede ind i firmakulturen.

 

"Alle var vilde med ham" - Bortset fra alle

 Siden har Asger Jensby dog sagt det absolut modsatte og at Ingelise Bogason netop skulle have anbefalet at ansætte Stein Bagger i CSC. Ansættelsen som IT Direktør prøvede Asger Jensby også at skubbe fra sig, da han påstod, at en større aktionær skulle have eftersøgt en direktør i IT Factory. Den pågældende aktionær nægter, at dette er korrekt, og aktionæren blev overrasket, da Stein Bagger blev indsat i stedet for den tidligere direktør. Jensby havde aldrig ulejliget sig med at checke Baggers referencer, da ansættelsen ville være blevet stoppet der, men det varede ikke længe før It Factory’s direktør Stein Bagger havde manipuleret med fiktive fakturaer, så regnskabet så bedre ud end det reelt var. Pengene i kassen manglede dog.

 

Bagger svindlede allerede i 2003

Ved konkursen af It Factory i 2003 har den tidligere bestyrelse udtalt, at de ikke var i tvivl om, at Stein Bagger havde svindlet, og at ansættelsen af Bagger havde været en dårlig ide. Også det daværende revisionsfirma gjorde opmærksom på uoverensstemmelserne mellem fakturaer og kasse. Den eneste som tilsyneladende ikke havde forstået, at Stein Bagger havde svindlet var Asger Jensby, og de opkøbte sammen dele af It Factory, så forretningen fortsatte. Dog med en udskiftning af den øvre bestyrelse.

 

Jensby er uærlig omkring andre emner

Asger Jensbys troværdighed er i det hele taget ikke kun blevet svækket pga. han har holdt hånden over Stein Bagger og anbefalet ham, men Jensby har samtidig løjet om at han skulle have modtaget advarsler omkring både Stein Bagger samt It Factory fra mindst en håndfuld personer, Jensby har nægtet at kende den overfaldene Allan Vestergaard selvom de mødtes i 2005. Jensby har skjult oplysninger om at have lånt 28 mio. fra et af Bagers firmaer, og herudover er Asger Jensby blevet afsløret i at have påført en titel som Can Merc på sit CV, selvom han aldrig har taget uddannelsen: En skrivefejl, undskylder han.

 

Benyttede dirktørstilling til at købe ubrugeligt software

En anden ting er, at Asger Jensby blev fyret fra sin nylig vundne direktørstilling i det amerikanske softwarefirma EDS i 2002, da han privat havde underskrevet papirer til opkøb af It Factory aktier, hvorefter han ville købe software i netop It factory for 9 mio. kr. på trods, at denne software ville være stort set ubrugelig for EDS. Det private indkøb af It Aktier blev dog aldrig gennemført, og Asger Jensby har udtalt at sådan en aftale om privat køb af IT Faktory aldrig havde eksisteret. Endnu en løgn da der fortsat foreligger papirer hvorpå Asger Jensby har underskrevet en bindende aftale af It Factory aktier. EDS lurede dog, at der var noget galt, og Asger Jensby blev fyret efter dårlige dispositioner på ca. 20 mio. kr.

 

Detektiv skulle checke Jensby

EDS’s mistillid til Asger Jensby var tilmed så stor, at firmaet hyrede en privatdetektiv til at kigge nærmere på Jensbys private forhold.

Eksperter udtaler efter afsløringerne af Asger Jensbys løgne, at det er yderst tvivlsomt, at han ville kunne få fornuftigt arbejde i Danmark igen. Asger Jensby er samtidig meldt til politiet for dårligt bestyrelsesarbejde som formand i IT Factory’s bestyrelse, da anmelderne mener, at han burde have gennemskuet, at der var uregelmæssigheder i firmaet. Asger Jensby var dog afhængig af kapitalen i IT Factory, da penge blev overført til Jensbys andet skrantende firma, hvilken gik konkurs efter IT Facory.

 

God fornøjelse, det er garanteret fængslende, interessant og lærerigt at lure på siderne her.

 

Du er meget velkommen til at lægge en kommentar i vores blogs til de nyeste artikler eller en hilsen/ide/forslag/ros/ris på blogen her

Personkredsen »

 

 

Læs om Danmarks mest berømte mand og hans opvækst, og hvordan  smeden narrede toppen af dansk erhvervsliv og blev ansat som direktør    Stein Bagger

 

 

Læs om konen til Stein Bagger Anette Uttenthal, som selvom hun nægter alt kendskab til Baggers svindel, kort før Baggers flugt søgte om adskilt økonomi.

 

Læs  om vennen, bodyguarden og HAeren Brian Sandberg

 

Læs om bestyrelses-formand i IT Factory Asger Jensby. En såkaldt ærlig mand hvis facade er krakeleret efter sagen.

 

Læs om journalist Dorte Toft som aldrig gav op, men lyttede til sit instinkt, som sagde, at der var noget galt i IT Factory.

 

Læs om smykkedesigner og ekskonen Martina Bagger.

 

Læs om den svenske dømte svindler Michael Ljungman.

knowncrimes.dk © 2009 • Privacy Policy • Terms Of Use