Persongalleriet   Politiet     Retten/Straffelov     Viden om             Kriminalsager        Undgå at blive offer      

Nyeste »

 

Hvorfor var der ingen ansatte der opdagede noget. En kort beskrivlse af topmedarbejderne i IT Factory

 

Baggers retsag og straf, og hvad så 

 

02. juli 2009

Læs om menneskerne omkring Stein Bagger og bliv forbavset:

Konen Anette Uttenthal

Ekskone Martine Bagger

Ven og HAer Brian      

                     Sandberg

Journalist Dorte Toft

Tidl. Ven Asger Jensby

Bekendt M. Ljungman

Direktør Bjarne Riis

 

Efter mindre smigrerende omtale af Stein Bagger, trækker Claus Riskjær sin udtalelse tilbage efter kommunikation med en HA'er 

 

Læs den spændende beretning om IT Factory's fald, og de sidste dage.

 

Hvordan snød Stein Bagger. Læs om leasing karrusellen

 

Læs om luksushotellet i Dubai, hvor Stein og hans kone holdte ferie med et vennepar.

 

Blandt en af de bedragede var Finn Nørbygaard, og han var ikke tilfreds med situationen.

 

Læs fakta om firmaet IT Factory, hvor hver eneste ansat fra direktør til fejedreng i gennemsnit tjente over en mio. årligt.

 

Læs om hvordan selv jyden Bjarne Riis blev bedraget af Stein Bagger.

 

Link til anmeldelser af de syv bøger, som handler om IT Factory sagen.

 

Mulig likvidering på Allan Vestergård

 

 

 

IT- Factory: Dorte Toft »

af Asger Møller 02. juli 2009

 

Stein Bagger er en kendt som en talende maskine, som virker utrolig overbevisende, når han taler, samtidig med, at han er utrolig dygtig til at manipulere og lave damage control. I flere år lykkedes det ham ved hjælp af disse evner at snyde utrolig mange mennesker, men Bagger sørgede også for at holde sin personkreds adskilt, så de ikke kunne snakke bag ryggen på ham. Herved gjorde Stein Bagger sig midtpunkt for alt kommunikation, som gjorde det langt lettere at styre dagsordenen.

 

Da Stein Baggers leasing roulette begyndte at gå i opløsning, havde han selvfølgelig tusindvis af personer i hans liv, men vi har valgt at fokusere på netop de personer som i et eller andet omfang har været nævnt i andre medier, og det forklares i hvilken anledning personerne havde kontakt med Stein Bagger.

 

Hvor alle andre klappede i hænderne og roste kejserens nyeste klæder var Dorte Toft konstant skeptisk overfor IT Factory og dets direktør Stein Bagger, og som den eneste turde hun sige, at der var noget som ikke stemte.

 

Stein Bagger forsøgt at styre medierne

Dette skrev hun blog op og ned om, og selvom Stein Bagger med forskellige metoder forsøgte at styre mediestrømmen på fx nettet, måtte han overgive sig og indvillige i et interview, da han ville stoppe den dårlige omtale. Dette førte til et interview med Stein Bagger selv, hvilket under interviewet kun øgede Dorte Tofts mistænkelighed, da Stein Bagger fx påstod at have sat op en tlf. linje til et universitet, hvor Bagger påstod at være uddannet. Faktisk var Bagger så opsat på at bevise, at han faktisk havde taget uddannelsen, at han hyrede en amerikansk elev til at ringe op og lade som om, hun ringede fra universitetet.

 

Dorte hyldet med priser

For sine dygtige og vedholdende journalistiske evner samt forsøg med professionel journalistik på en blog blev Dorte Toft i 2009 belønnet med den prestigefylde Ejour pris udgivet fra Danmarks Journalist- og mediehøjskole. Den snart 65-årige Dorte Toft har desuden modtaget IT-prisen for især Stein Bagger sagen, men Dorte Toft har egentlig en fortid som programmør før hun startede at dække den journalistiske side af branchen. Trods gode faste stillinger hos store bladhuse, er hun i dag freelance journalist efter eget valg. Foruden sin blog, forskellige foredrag samt artikler i aviser, har hun sammen med kollegaen Henrik Tüchsen skrevet bogen ”Bedrag om IT Factory, grådighed og magtsyge”. (se Dorte Tofts CV på http://dortetoft.blogspot.com/2005/12/dren-er-ben.html ).

 

God fornøjelse, det er garanteret fængslende, interessant og lærerigt at lure på siderne her.

 

Du er meget velkommen til at lægge en kommentar i vores blogs til de nyeste artikler eller en hilsen/ide/forslag/ros/ris på blogen her

Personkredsen »

 

 

Læs om Danmarks mest berømte mand og hans opvækst, og hvordan  smeden narrede toppen af dansk erhvervsliv og blev ansat som direktør    Stein Bagger

 

 

Læs om konen til Stein Bagger Anette Uttenthal, som selvom hun nægter alt kendskab til Baggers svindel, kort før Baggers flugt søgte om adskilt økonomi.

 

Læs  om vennen, bodyguarden og HAeren Brian Sandberg

 

Læs om bestyrelses-formand i IT Factory Asger Jensby. En såkaldt ærlig mand hvis facade er krakeleret efter sagen.

 

Læs om journalist Dorte Toft som aldrig gav op, men lyttede til sit instinkt, som sagde, at der var noget galt i IT Factory.

 

Læs om smykkedesigner og ekskonen Martina Bagger.

 

Læs om den svenske dømte svindler Michael Ljungman.

knowncrimes.dk © 2009 • Privacy Policy • Terms Of Use